Krimmler Watervallen, De grootste van Europa!

Op 25 minuten vanaf ons appartement vind je de Krimmler watervallen. De Krimmler Watervallen zijn de hoogste watervallen van heel Europa, met water dat van een duizelingwekkende hoogte naar beneden stort. Laat je verrassen door het machtige geluid en de kracht van moeder natuur.

Wandelroutes

Sinds de 18e eeuw is de Krimml waterval een trekpleister voor toeristen, met momenteel ongeveer 400.000 bezoekers per jaar, waardoor het de meest bezochte attractie van het Nationaal Park Hohe Tauern is.

De onderste waterval is gemakkelijk te bereiken na ongeveer 10 tot 15 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Vanaf daar slingert de wandelroute verder omhoog naar de bovenste waterval, wat ongeveer 1 ¼ uur duurt. Bezoekers hebben de optie om beide niveaus van de waterval te verkennen.

De wandelroute naar de bovenste waterval, die 4 km lang is, biedt tijdens de klim naar boven verschillende rustpunten en fotomogelijkheden van het indrukwekkende schouwspel van het kolkende water. Informatiepunten langs de route geven uitgebreide uitleg over de Krimml watervallen.

Tips voor bezoek.

  • De watervallen worden druk bezocht. Er zijn dan ook 4 grote parkeerplaatsen. Het is aan te raden om niet meteen bij de eerste parkeerplaats, P1, te parkeren. Vanaf P1 is het namelijk nog een aardig stuk lopen naar de waterval. Beter is het om te parkeren op P4.
  • Trek goede stevige wandelschoenen aan als je helemaal naar boven wilt lopen en zorg voor voldoende eten en drinken voor onderweg.

Wasserwelten

Bij de Krimmler Watervallen vindt u ook de Krimmler WasserWelten. Op een oppervlakte van 8.200 m² kunnen nieuwsgierige bezoekers een innovatief belevingscentrum rond het thema water verwachten. Er valt van alles te ontdekken in de speels vormgegeven WasserWelten in de buitenruimte, in de educatieve tentoonstelling en in de WasserKino. Een bijzonder hoogtepunt is het panoramaterras met uitzicht op de watervallen. In de WasserWunderBar, met een prachtig panoramaterras en winkel, wordt er ook goed voor eten en drinken gezorgd.