Te doen?

In en rond Königsleiten is van alles te doen. Hieronder een aantal voorbeelden:

NIEUW: e-BOB: milieuvriendelijk en comfortabel de bergen in

De plaatsen Wald en Königsleiten in de Zillertal Arena bieden met de 75 E-bikes gewrichtsontzienend fietsplezier voor alle leeftijdsgroepen. De fietsen zijn in de shop van SPORTS & more UNTERWURZACHER en de plaatselijke deelnemende bedrijven verkrijgbaar – meer informatie op www.e-bob.at. Op deze manier worden ook vakantiegangers met een minder goede conditie echte fietsfans. Plezier en een permanente lach op het gezicht zijn met deze milieuvriendelijke vervoersmiddelen gegarandeerd.

ebob01

NIEUW: GipfelLiner Königsleiten

Waterpret vanuit de lucht op 2.300 meter hoogte

Het nieuwe vliegtoestel in Königsleiten is precies het juiste voor liefhebbers van avontuur en adrenaline. Hoger, sneller, verder! De GipelLiner Königsleiten is een soort Flying Fox /zipline en biedt alle gasten en bezoekers van de Zillertal Arena nog meer plezier, actie en een onvergelijkbaar vogelperspectief – en het absolute highlight – de GipfelLiner verloopt over de opslagvijver Königsleiten op 2.300 meter hoogte.

Met de GipfelLiner glijdt u, bevestigd aan een 430 meter lange stalen kabel, over de opslagvijver. Vanaf het 3 meter hoge startplatform op indrukwekkende 2.300 meter hoogte tot aan het landingsplatform overwint u een hoogteverschil van 65 meter. Een eerste klasse waterbelevenis – inclusief adrenaline kick voor groot en klein.

[youtube_video id=80dfnmZq_zI width=”670″ height=”340″]

Wandelen

Het mooiste en meest opwindende wandelgebied van de Oberpinzgau vindt u ongetwijfeld bij ons in Königsleiten. Geniet van uw trektochten in het nationale park Hohe Tauern, de wandelingen over de alpenweides, op de grasbergen van Pinzgau en de actieve ervaring tijdens de ontdekkingstochten in het gebied van de Reichenspitzgruppe. Laat u meeslepen door de ervaring in de bergen, of u nu alleen bent, in groep of met een begeleider en adem diep in om uw lichaam te zuiveren met de heerlijke berglucht, die u van uw dagelijkse stress zal verlossen!

Onze wandeltip is de spectaculaire wandeling naar de Zittauer Hütte !!!

[youtube_video id=hCVVHn0I1Zo width=”670″ height=”340″]
Meer info op: www.zillertalarena.com en www.hohetauern.nl

Zwemmen, zeilen en surfen op het stuwmeer

Aan het Durlaßboden Stuwmeer aan de rand van Königsleiten bevindt zich de hoogstgelegene zeil- en surfschool van Oostenrijk (1.400m). Aan de top van de dam in de buurt van het restaurant “Seestüberl”. Hier huurt u waterfietsen, zeilbootjes en surfplanken

waterfietsen

Meer info op: www.gerlos-appartement.nl/outdoor-activiteiten/zeilen/

Fietsen/Mountainbiken

Fietst u van Zell im Zillertal, via Gerlos naar Wald-Königsleiten tot aan Krimml-Hochkrimml.  Met de mountainbike, elektrische fiets of conventionele fiets, de Zillertal Arena heeft voor iedere fietsliefhebber iets te bieden. Op de ongeveer 325 kilometer fiets-routes, die van het Tiroler Zillertal tot aan het Pinzgau in Salzburg leiden, kunt u de indrukwekkende bergen op twee wielen ontdekken. Op de avontuurlijke bosfietspaden en singletrails is de fun factor gegarandeerd. Gaat uw voorkeur uit naar vlakke routes, zo zijn er tal van mogelijkheden. Zo leidt bijvoorbeeld  het Tauern-fietspad langs de Salzach tot aan Passau. In het National Park Hohe Tauern is het hard trappen op de pedalen, maar hier wordt uw inspanning beloond door prachtige natuurbelevenissen.

[youtube_video id=mVggF4USwrI width=”670″ height=”340″]
Meer info op: www.zillertalarena.com

Sterrenwacht/Planetarium Königsleiten

Breng tijdens uw verblijf in Königsleiten een bezoek aan de sterrenwacht en het hoogst gelegen planetarium van Europa, waar u kunt kennismaken met de wonderen van het heelal. Het planetarium beschikt over een koepel met een diameter van 7 m. Hier wordt een realistische sterrenhemel met zijn indrukwekkende pracht en praal voorgesteld. Na de rondleiding door het planetarium kunt u bij mooi weer ook de zon of de hemel bij het vallen van de schemering observeren. Een rondleiding duurt ca. 1 uur

Sterngucker zomer groot

Meer info op: www.sterngucker-koenigsleiten.com

Arena Skyliner

De Arena Skyliner, een nieuw vliegtoestel en een verdere ontwikkeling van de Flying Fox, biedt de gasten nog meer pret, actie en een onvergelijkbaar vogelperspectief! De Arena Skyliner vliegt over 4 routes tot 738 meter lengte en suist met een maximum snelheid van 50 km/u over het gebied Gerlosstein.

[youtube_video id=w1s36szGdzY width=”670″ height=”340″]
Meer info op: www.zillertalarena.com

Krimml watervallen

In het National Park Hohe Tauern, op de grens van Tirol en Salzburgerland, liggen de Krimml watervallen. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimmler watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld.

[youtube_video id=b0qXpfth_Lw width=”670″ height=”340″]
Meer info op: www.hohetauern.nl

Arena Coaster

Het NIEUWE rodelplezier in het Zillertal is niet alleen prachtig voor de kinderen: ook volwassenen genieten volop van de actie en snelheid in de eerste Alpenachtbaan in het Zillertal! De 1.450 m lange coaster  begint vlakbij het dalstation in Zell en belooft met diverse loopings, steile bochten en jumps dé zomer- en winterattractie van Zillertal Arena te worden. Een 360°-looping en een 540°-looping zorgen voor extra adrenaline.

[youtube_video id=U9GrIGw9YTI width=”670″ height=”340″]
Meer info op: www.zillertalarena.com