Königsleiten

Königsleiten is gelegen op 1600 meter hoogte aan de zuidhelling van de Gerlospass. Het dorp is speciaal ontworpen voor de wintersport. Daarin onderscheidt het zich van de meeste andere oostenrijkse plaatsen.

dorp Königsleiten vormt samen met Zell am Ziller, Hoch Krimml en het 10 km verderop gelegen Gerlos de Zillertal Arena. Het  grootste skigebied van het Zillertal is zeer sneeuwzeker en omvat ruim 60 skiliften met ± 155 km pisten. Er zijn diverse  restaurants, pizzeria’s, bars en discotheken en natuurlijk vindt u in het dorp een grote supermarkt en een bank met  geldautomaat. Ook het après skiën is goed verzorgd. Er zijn daarvoor in het dorp verschillende mogelijkheden.

Midden in het dorp zijn er twee oefenweiden waar de twee skischolen van het dorp de beginnende wintersporters leren  skiën of snowboarden. De skischolen zorgen tevens voor kinderopvang tussen de middag. In Königsleiten bevindt zich ook  de hoogst gelegen sterrenwacht van Europa en deze is op heldere dagen zeker een bezoekje waard. Verder kunt u in het  dorp beschikken over een Sauna, solarium en massage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *